Kde se pivo vaří, tam se dobře daří a tak se v Ostravici rozhodli, že budou vařit pivo vlastní. Zastavte se ochutnat pivo z přírodních surovin, z čisté vody beskydských hor, z moravského sladu, kvalitního chmele a přitom nahlédnout do pivovárku. Piva jsou nepasterovaná a nefiltrovaná, vyrobená klasickým českým dekokčním dvourmutovým způsobem s dobou zrání třicet až šedesát dnů. Více informací www.beskydskypivovarek.cz
Původní minipivovar byl založen v roce 2006 a proto, že pivo, které Vás „rozřehtá“ si získalo velkou oblibu, byl původní minipivovar v roce 2015 rozšířen a zmodernizován. Pivo se zde vyrábí z moravského sladu, žateckého chmele, pivovarských kvasnic a především pramenité vody z Beskyd. Můžete zde ochutnat Ryzáka, Vraníka a Grošáka a různé pivní speciály, které pivovar pravidelně nabízí. Samozřejmostí pivovaru je hostinec, ve kterém se k výbornému pivu ještě i dobře najíte. Pivovar Koníček po dohodě nabízí i exkurzi. Více informací: www.pivovarkonicek.cz
V roce 1966 byl položen základní kámen pivovaru v Nošovicích a už v roce 1970 spatřil světlo světa první uvařený Radegast. Od roku 1999 je pivovar součástí skupiny Plzeňský Prazdroj, a. s. Výjimečnost piva Radegast je v jeho hořkosti. K vaření piva je používán chmel z moravských chmelnic a vaří se tradičním způsobem. Vzhledem k velikosti pivovaru, zde zažijete jedinečnou exkurzi, která Vás provede provozem a ukáže Vám mimo jiné i jednu z nejmodernějších, plně automatizovaných linek na stáčení lahví ve střední Evropě a kapacitou padesát tisíc lahví za hodinu. Přesvědčte se sami, že „Život je hořký. Bohudík“. Více informací: www.radegast.cz
Napadlo Vás někdy, že existuje pivo s příchutí štramberských uší? Jmenuje se Ušák a je to 14° speciál, který můžete ochutnat v Městském pivovaru Štramberk. Tento pivovar navazuje na staletí starou tradici vaření a šenkování piva ve Štramberku. Pivovar najdete v historickém domě č. 5 na náměstí a v jeho suterénu, lze dodnes shlédnout členité sklepení s kamennými klenbami a dvě studny vytesané do skály, z nichž se odebírala voda na vaření piva. Exkurze pivovarem Vás seznámí s tradiční výrobou kvasnicového piva a seznámí Vás s jednotlivými přísadami, ze kterých se pivo vaří. V historickém sklepení se pak na chvíli ponoříte do historie vaření piva ve Štramberku. Více informací: www.relaxvpodhuri.cz
Protože „domácí“ pivo prostě chutná jinak byl v roce 2003 založen Minipivovar Hukvaldy. Jedná se malý rodinný pivovar, který najdete v místní části Dolní Sklenov. Pivo se zde vaří za použití výhradně českých surovin a není nijak upravováno, má proto jemný zákal a specifickou chuť. K dostání je světlá a černá Hukvaldská dvanáctka, polotmavá čtrnáctka a nechybí ani speciály. Zajímavostí je, že hostinec sice nemá kuchyň, ale pravidelně se zde pořádají různé tradiční gastronomické hody. Více informací: www.pivovar-hukvaldy.cz